zamknij

Wiadomości

Piekielny Ogród Hell\'s Kitchen. Ambasador Kulinarny z Jastrzębia zrobił furorę

2015-07-15, Autor: pww
11 lipca ogród Hotelu Słoneczny Zdrój w Busku-Zdroju zamienił się w prawdziwą restaurację na wolnym powietrzu. Wszystko za za sprawą eventu kulinarnego pod nazwą Piekielny Ogród Hell's Kitchen.

Reklama

Przygotowania do imprezy trwały kilka tygodni. Poza ustaleniem odpowiedniego menu, trzeba było przygotować całą logistykę – mobilną kuchnię, wydawki, chłodnie, cyrkulatory oraz kuchnie indukcyjne. Nie zabrakło nawet pieca konwekcyjnego i bieżącej wody.

 

Na godzinę przed otwarciem „bram” piekielnej kuchni, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Goście punktualnie o 17.00 przeszli po czerwonym dywanie, by zasiąść w przepięknie zaaranżowanej restauracji. - Na białych krzesłach przy stołach nakrytych białymi obrusami. Widok – fenomenalny! – opowiada jastrzębianin Michał Bałazy.

 

Restauracja podzielona została na dwie części i obsługiwana była przez dwa zespoły – czerwonych i niebieskich. Zespół kuchni czerwonej prowadził wspaniały szef kuchni Hotelu Słoneczny Zdrój – Patryk Kotarba. Szefem zespołu niebieskich był jastrzębianin – Michał Bałazy – autor vloga kulinarnego kreatorsmaku.tv, Ambasador Kulinarny Polski.

 

Piecze nad całością wydawanych dań spełniał Sebastian „Szromu” Szrom znany z polsatowskiego programu Hell's Kitchen. - Zdarzało się, że chef Szrom nie wypuścił dania na salę, trzeba było je poprawić lub wykonać od początku – relacjonuje kucharz.

 

Mimo srogości executive chefa piekielnej kuchni, wszystkie posiłki zostały wydane gościom.

 

W ciągu niespełna 2 godzin, kuchnie wydały 400 posiłków. Goście restauracji, wraz z deserem otrzymali do wypełnienia ankiety, w których należało ocenić jakość dań, smak, szybkość wydania i kilka innych elementów na których podstawie wytypowano drużynę zwycięską.

 

Po podliczeniu głosów okazało się, że zwyciężyła drużyna niebieskich, prowadzona przez chefa Michała Bałazy. - To była ogromna radość i wielka satysfakcja, pracowaliśmy w pocie czoła z ogromną determinacją. Nasi goście docenili to, przyznając nam najwyższe oceny! – mówi Michał Bałazy.

 

Zwycięska drużyna otrzymała zaproszenie na kolację a la carte w restauracji Ponidzie, wybornego francuskiego szampana oraz pakiet zabiegów SPA.

 

Przegrana drużyna w ramach kary zobligowana została do posprzątania kuchni!

 

- Dyrektor Hotelu Słoneczny Zdrój zapewnił ponadto, że każdy pracownik biorący udział w projekcie otrzyma premię. I to chyba jest najbardziej motywująca nagroda, dla genialnego pod każdym względem zespołu kucharzy, cukierników i obsługi sali restauracji Hotelu Słoneczny-Zdrój – cieszy się popularny jastrzębianin.- Była to pierwsza ale nie ostatnia impreza tego typu. Goście wychodzili absolutnie zachwyceni. Prośby o powtórzenie wieczoru nie miały końca. Podobnie jak wspólne fotografie i słowa wdzięczności. Planujemy już kolejny wieczór, będzie to wieczór kuchni włoskie – dodaje.

 

Dopełnieniem wieczoru był koncert wybitnego tenora Jakuba Oczkowskiego, który niczym balsam otulił swym głosem rozmarzonych gości Piekielnego ogrodu.

 
> Fotogaleria: piekielny Ogród Hell's Kitchen

Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert tuJastrzebie.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy pójdziesz na wybory samorządowe?



Oddanych głosów: 43