W sobotę, 16 września Stowarzyszenie Rybackie „Żabi Kraj” zorganizowało na skoczowskim rynku XV Regionalne Dni Rybactwa, podczas których odbyły się mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie wystartowała reprezentacja jastrzębskiej „Dwójki”.
W mistrzostwach w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju reprezentowały Iwona Rajwa z klasy III dT i Daria Pawliczek z klasy IV dT. Dziewczęta przyrządziły roladkę z pstrąga gotowaną w wodzie z kiszonego ogórka z masłem, puree imbirowo-dyniowym, zieloną salsą i chrustem z pora.
Uczennicom „Dwójki” udało się zdobyć II miejsce! Sukces jest tym większy, że wszystkie dania konkursowe stały na wysokim poziomie.
Dodajmy, że w przygotowaniach do konkursu Iwonie i Darii pomagał Mateusz Wojnar.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
"Każdy ma swój Everest". Łzy wzruszenia podczas gali podsumowującej projekt
3669"Witajcie w naszej bajce". Już 30 maja gala Explozji Tańca
2411Rozpoczęły się matury. Dziś - język polski
1722Dziś matura z angielskiego. Jak wrażenia po matematyce?
1379Uczniowe z Boryni zdobyli kartę rowerową (FOTO,WIDEO]
433"Każdy ma swój Everest". Łzy wzruszenia podczas gali podsumowującej projekt
+6 / -0"Młodzież Zapobiega Pożarom". Z nami turniej wiedzy pożarniczej
+4 / -0Dzień Ziemi: pokaz ekomody w SP nr 17
+2 / -0Rozpoczęły się matury. Dziś - język polski
+2 / -1"Witajcie w naszej bajce". Już 30 maja gala Explozji Tańca
+1 / -0Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert