Sałatki owocowe, bezmięsne pasty na kanapki, owsianki – to dania, które najmłodsi mieszkańcy naszego miasta uczą się przyrządzać podczas cyklu warsztatów „Mała Akademia Zdrowego Smaku”. Twarzą kampanii został popularny kucharz Michał Bałazy.
2014-04-10 13:20- Zrobienie faworków to nic trudnego – przekonuje popularny jastrzębski kucharz Michał Bałazy. – W tłusty czwartek obowiązkowo muszą znaleźć się na każdym stole – dodaje.
2014-02-27 00:00"Przez żołądek do serca" – pod takim hasłem odbyła się druga edycja imprezy – Babski Comber. Wzięły w niej udział panie, które na co dzień pracują w zakładach Grupy Kapitałowej Jastrzębskiej Spółki Węglowej. Uczestniczki twierdzą, że ich impreza jest odpowiedzią na męskie Gwarki.
2014-02-11 05:00Rozpoczynamy weekendowy cykl, w którym prezentować będziemy gusta muzyczne znanych jastrzębian i mieszkańców regionu. Na początek swoje muzyczne tajemnice zdradził nam zyskujący coraz większą popularność kucharz – Michał Bałazy.
2013-12-07 12:30Michał Bałazy, kucharz z Jastrzębia-Zdroju włączył się do akcji "Cała Polska czyta dzieciom". Oprócz baśni "Czerwony Kapturek", przygotował dla milusińskich z Publicznego Przedszkola nr 20 cytrynowe ciasto babuni.
2013-10-17 08:50W miniony weekend odbyła się XVI edycja Jeździeckich Mistrzostw Gwiazd – Art Cup. O żołądki popularnych artystów zadbał kucharz z Jastrzębia-Zdroju, Michał Bałazy.
2013-09-06 00:00Wielkimi krokami zbliżają się XVI Jeździeckie Mistrzostwa Gwiazd – ART CUP 2012. Tradycyjnie na imprezie nie zabraknie gwiazd i celebrytów z pierwszych stron gazet. Kolejny raz o podniebienia gości zadba szef kuchni z jastrzębskiego Domu Przyjęć Amrestis – Michał Bałazy.
2013-08-16 09:59Pstrąg pieczony w folii, aromatyczne żeberka w marynacie miodowej, grillowane szaszłyki z krewetką. Oto propozycje dań na grilla, które specjalnie dla Was przygotował jastrzębski kucharz Michał Bałazy.
2013-08-03 00:00Michał Bałazy – kucharz z Jastrzębia-Zdroju został zaproszony do Krynicy - Zdroju, gdzie gotował wyśmienite potrawy pod okiem executive chef Hotelu SPA Dr Irena Eris, Janusza Myjaka.
2013-08-02 00:00Jaja przepiórcze z kawiorem, biały barszcz, schab z morelami i mazurek migdałowy – to według kucharza z Jastrzębia-Zdroju najlepsze potrawy na święta.
2013-03-30 00:00Wyłudzali dotacje unijne. Otrzymali ponad milion dofinansowania. Cztery osoby zatrzymane
10139Os. Staszica: ścieżki spacerowe już gotowe
9642Co dalej z rozbiórką "willi na dachu" przy ul. Północnej? To najnowsze informacje
9181Kolejny element ronda wykonany. Od jutra zmiana organizacji ruchu na al. Jana Pawła II
3774Poznajecie ją? Nadal jest poszukiwana!
3633Poznajecie ją? Nadal jest poszukiwana!
2Sprzedawał bilety, których nie miał. Oszukał na 6,5 tys. złotych, teraz trafił do więzienia
1Co dalej z rozbiórką "willi na dachu" przy ul. Północnej? To najnowsze informacje
1"Babciowe" - dobra zmiana na rynku pracy? "Czas zweryfikuje"
1Os. Staszica: ścieżki spacerowe już gotowe
1Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert