Siemieniotka, gorzołka na zaloci chroboka, a pod stołem... siekera. O tradycyjnych śląskich zwyczajach i potrawach świątecznych opowiada Anna Lerch-Wójcik, rodowita jastrzębianka, miłośniczka lokalnej kultury i tradycji, autorka książki Pełny Bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębia-Zdroju.
2021-12-24 09:50Przebudowa skrzyżowania. Będzie nowe rondo
28820Co dalej z rozbiórką "willi na dachu" przy ul. Północnej? To najnowsze informacje
11377Os. Staszica: ścieżki spacerowe już gotowe
10127[AKTUALIZACJA] Mamy cząstkowe wyniki! Kto wygrywa w Jastrzębiu-Zdroju?
7268Lokale wyborcze zamknięte. Zakończyło się głosowanie
5076Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert