Ponad 190 państw prezentowało swoją ofertę na blisko 160 tys.m2 hal targowych. Nie zabrakło tam również polskiego stanowiska, które przeżywało prawdziwe oblężenie. Turyści chcieli sprawdzić, jak smakują polskie, a w zasadzie to śląskie dania.
Michał Bałazy przygotował prawdziwą zupę chrzanową, żurek śląski, pierś kaczki na czerwonej kapuście. Największym zainteresowaniem cieszył się rosół przygotowany tradycyjnie na trzech gatunkach mięsa.
Jastrzębianin stworzył wyjątkową atmosferę wokół swojego stanowiska. Z ogromnym humorem i charyzmą prezentował najlepsze dania kuchni śląskiej rozkochując w niej częstowanych gości. - To dla mnie ogromne wyróżnienie i wielka radość, jestem szalenie wdzięczny Śląskiej Organizacji Turystycznej za możliwość uczestniczenia w tym wielkim wydarzeniu. Tegoroczne targi już się zakończyły. ITB 2016 będą zapewne jeszcze bardziej widowiskowe – skomentował Michał Bałazy.Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
[AKTUALIZACJA] Mamy cząstkowe wyniki! Kto wygrywa w Jastrzębiu-Zdroju?
+72 / -34Przebudowa skrzyżowania. Będzie nowe rondo
+39 / -5Wyłudzali dotacje unijne. Otrzymali ponad milion dofinansowania. Cztery osoby zatrzymane
+31 / -0Oficjalnie: Michał Urgoł wygrywa wybory w Jastrzębiu-Zdroju!
+54 / -29Niecodzienne sceny podczas mszy rezurekcyjnej. Mężczyzna wszedł na ołtarz, szarpał się ze służbą
+19 / -3Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert