Wiadomości

Koledzy chcą pozbawić radnego Tarasiewicza stanowiska

2013-09-26, Autor: pww
Radni z klubu Prawa i Sprawiedliwości cofnęli rekomendację dla Janusza Tarasiewicza. Nie chcą, by dalej pełnił funkcję zastępcy przewodniczącego komisji rewizyjnej. Twierdzą, że nie mogą nadal popierać osoby, którą niedawno wyrzucili ze swoich szeregów.

Przypomnijmy, miesiąc temu radny Janusz Tarasiewicz przestał być członkiem klubu radnych PiS. Oficjalnym powodem wykluczenia było nieopłacanie składek. Natomiast sam zainteresowany uważał, że prawda jest zupełnie inna i związana z jego działalnością odbiegającą od linii przyjętej przez klubowych kolegów.

Teraz przyszedł czas na kolejny element rozgrywki. Radni PiS nie chcą, by Janusz Tarasiewicz nadal był zastępcą przewodniczącego Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Jastrzębie-Zdrój. Cofnęli swoją rekomendację i wyjaśnili, że to zupełnie normalne, skoro Tarasiewicz nie jest już członkiem ich klubu.

Zdaniem radnego chodzi o coś zupełnie innego. Mianowice o wyniki niektórych przeprowadzonych przez niego kontroli, które były niektórym nie po myśli.

Z uchwałą w sprawie odwołania Tarasiewicza radni zapoznają się prawdopodobnie w październiku. Wtedy też zdecydują, czy odwołać go z pełnionej funkcji.

Komentarze (2):
  • ~SJZ 2013-09-26
    11:57:56

1 0

Chce chłop dobrze, mówi prawdę, więc jest niewygodny - takie są mechanizmy polityki!

• ~anika78 2013-09-26
    20:53:17

1 0

To wszystko nieczyste zagrania A. Matusiaka. Cała reszta to pionki w jego rękach.

Czy wprowadzenie programu 800+ zamiast 500+ jest dobrym pomysłem?