Pokaz poprowadził Łukasz Konik, kucharz-naukowiec, członek elitarnej grupy Fundacji Klubu Szefów Kuchni, współpracownik Warszawskiego Instytutu Chemii i Fizyki PAN oraz poszukiwacz niezwykłych smaków. Podczas zajęć młodzi ludzie mogli pod okiem specjalisty doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Wśród 300-osobowej widowni uczniowie jastrzębskiej „Dwójki” należeli do najbardziej aktywnych i chętnych do pracy.
Uczniowie mieli możliwość przygotowania kawioru o smaku marchewki, ugotowania łososia metodą sous-vide, usmażenia mięsa drobiowego w wodzie, przygotowania deserów z wykorzystaniem ciekłego azotu, czy spróbowania napoju z dodatkiem suchego lodu. Zajęcia z pewnością będą dla młodych kucharzy inspiracją w ich dalszej przygodzie z gotowaniem.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Sezon dożynkowy zakończony. Za nami dożynki miejskie [zdjęcia]
4173SP nr 4: Powstała roślinna oaza - Zielone Laboratorium
1715Dzień przedszkolaka z jastrzębskimi mundurowymi
591Nowe wyposażenie pracowni w ZS nr 2. Pojawiła się recepcja oraz "pokój hotelowy"
532Festyn Rodzinny na Osiedlu Barbary
320SP nr 4: Powstała roślinna oaza - Zielone Laboratorium
+3 / -0Ranking: Najlepsze szkoły podstawowe w Jastrzębiu-Zdroju
+10 / -7Porozumienie podpisane. Policjanci pomogą w kształceniu przyszłych mundurowych
+1 / -0Uroczystość Złotych Godów. Świętowało 30 par z Jastrzębia!
+2 / -1Dłuższe wakacje, 180 dni wolnych od nauki. Tak wygląda kalendarz roku szkolnego 2023/2024
+1 / -0Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert