Pokaz poprowadził Łukasz Konik, kucharz-naukowiec, członek elitarnej grupy Fundacji Klubu Szefów Kuchni, współpracownik Warszawskiego Instytutu Chemii i Fizyki PAN oraz poszukiwacz niezwykłych smaków. Podczas zajęć młodzi ludzie mogli pod okiem specjalisty doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Wśród 300-osobowej widowni uczniowie jastrzębskiej „Dwójki” należeli do najbardziej aktywnych i chętnych do pracy.
Uczniowie mieli możliwość przygotowania kawioru o smaku marchewki, ugotowania łososia metodą sous-vide, usmażenia mięsa drobiowego w wodzie, przygotowania deserów z wykorzystaniem ciekłego azotu, czy spróbowania napoju z dodatkiem suchego lodu. Zajęcia z pewnością będą dla młodych kucharzy inspiracją w ich dalszej przygodzie z gotowaniem.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert