Wszyscy Polacy kochają potrawy z grilla. Można powiedzieć, że od pierwszych cieplejszych dni każdy staje się domowym mistrzem grillowania. Dlaczego zatem nie wprowadzić tej popularnej formy przygotowywania dań do kuchni restauracji?
Pomysł, który zrodził w głowie Szefa Kuchni Taakiej Ryby - Łukasza Szymona Gamonia wymagał odpowiedniego przygotowania, aby całe przedsięwzięcie mogło zostać zrealizowane. Chociaż wydaje się to banalnie proste, to wdrożenie nowej technologii w zamkniętej przestrzeni kuchni wymagało czasu.
Wybór padł na jedno z najlepszych urządzeń tego typu dostępnych na rynku. Josper Grill to połączenie grilla i pieca w jednym. Wykorzystywany jest na całym świecie w renomowanych restauracjach oraz do przyrządzania kuchni autorskich. Choćby takich jak menu Łukasza Gamonia, w którym odchodzi od fine dinningu, wracając do korzeni, kiedy to do gotowania wykorzystywaliśmy ogień.
Urządzenie wykorzystuje w 100% energię z węgla drzewnego, gwarantujący tym samym niepowtarzalny smak i aromat przygotowywanych w nim potraw.
W grillu możemy przy rządzić każdy rodzaj mięsa, ryb i nie tylko. A zatem, nie zastanawiajcie się długo przyjedźcie wypróbować nowe smaki dań w Restauracji Taaka Ryba!
www.taakaryba.eu
facebook.com/restauracjataakaryba
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert