Na początku warsztatów podopieczni Stowarzyszenia zapoznali się z wartościami zdrowotnymi ryb i dowiedzieli się, dlaczego warto włączyć je do swojej diety. Następnie zaś wspólnie ustalili menu złożone z dań z ryb, zrobili zakupy oraz pracowali nad przygotowaniem potraw.
>> Warsztaty kulinarne z „Tęczą” – zobacz zdjęcia
Punktem kulminacyjnym projektu było spotkanie przy pięknie nakrytym stole, gdzie odbyła się degustacja wszystkich przygotowanych potraw. Na stole znalazła się, m.in. sałatka śledziowa, śledź po japońsku, ryba po grecku, sałatka z tuńczykiem czy kanapki z pastą rybną. Do stołu zaproszono również Lucynę Penar-Pękałę, dyrektor Zespołu Szkół Specjalnych nr 9 w Jastrzębiu-Zdroju , w którym swoją siedzibę ma Stowarzyszenie Na Rzecz Dzieci Niepełnosprawnych i Ich Rodziców „Tęcza”.Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert
~ 2015-07-01
15:16:01
polecam wszystkim miłosnikom gotowania wziąć udział w konkursie develey w którym do wygrania są właśnie warsztaty kulinarne:d wszystko co musisz zrobic to zakupić ich produkty, no, najlepiej jak najwięcej bo wygrywa 8 najwyższych rachunków :D tutaj znajdziecie info: https://www.facebook.com/DeveleyPolska/photos/a.157829984227123.33988.145009618842493/1029500513726728/?type=1&theater