zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Warsztaty kulinarne z…. robakami w rolach głównych!

Uczniowie Zespołu Szkół nr 2 im. Wojciech Korfantego w Jastrzębiu-Zdroju wzięli udział w niezwykłych warsztatach kulinarnych pod hasłem „Robale na talerzu”. Zajęcia zostały zorganizowane przez Śląską Wyższą Szkołę Medyczną w Katowicach.

Reklama

Uczniowie jastrzębskiej „Dwójki” wzięli udział w fascynujących zajęciach kulinarnych, które prowadził chef Adrian Feliks, wysokiej klasy specjalista, zwolennik zdrowego, świadomego żywienia oraz uczestnik drugiej edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w najlepszej w Polsce restauracji, czyli „Atelier Amaro” prowadzonym przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. 

 

>> Warsztaty kulinarne „Robale na talerzu” – zobacz zdjęcia

 

Pod okiem mistrza kuchni uczniowie ZS 2 przygotowali oraz zdegustowali risotto z mango, awokado i drewnojadami, sałatkę z prażonej kaszy gryczanej, ciecierzycy, tofu, kiełków i mączniaków. Dodatkiem głównym do czarnego spaghetti z pomidorami, kaparami i anchois był okazały karaczan. Wszystkie trzy dania zostały przyjęte przez uczniów z ogromnym entuzjazmem. Szefowi kuchni udało się zarazić uczniów pasją do gotowania i poszukiwania unikalnych smaków oraz zainteresować ich tematyką alternatywnego sposobu odżywiania.

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert tuJastrzebie.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy wprowadzenie programu 800+ zamiast 500+ jest dobrym pomysłem?






Oddanych głosów: 628