Uczennice otrzymały wyróżnienie za aromat i smak przystawki, serwując „Potrójny przysmak leśniczego” – jajecznicę z serem, musztardą diżońską oraz świeżymi ziołami podaną na grzankach. Jako deser wykonały „Marzenie kapryśnej królowej” – suflet czekoladowy z sosem wiśniowym w asyście cytrynowej pianki z ciasteczkiem.
W konkursie rywalizowało aż 15 zespołów dwuosobowych z całego województwa śląskiego. Oprócz wykonania części praktycznej uczestnicy mieli do rozwiązania również test teoretyczny.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert