zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Uczeń ZS 2 wygrał konkurs kulinarny

Uczeń Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego wziął udział w konkursie gastronomicznym i zajął I miejsce. Podczas rywalizacji w Skoczowie jego potrawa z suma okazała się bezkonkurencyjna.

Reklama

Konrad Rusin z klasy II e, wykazał się wilką wiedzą i talentem kulinarnym podczas konkursu Przyrządzania Potraw z Ryb Słodkowodnych, który odbył się podczas 17. Dni Rybactwa w Skoczowie. Uczeń przygotował suma duszonego w wodzie z kiszonego ogórka z masłem podawanym na plackach z kapusty kiszonej (fuczki) z sosem kurkowo-kaparowym.

- Pomysł przyrządzenia suma w tak niecodzienny sposób wyszedł od Mateusza Wojnara, szefa kuchni Smaki Pasji. Przepis nie był prosty w wykonaniu, jednak Konrad poradził sobie z nim znakomicie - mówi Iwona Wewióra, nauczycielka przygotowująca ucznia do konkursu.

Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.