Uczeń Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego wziął udział w konkursie gastronomicznym i zajął I miejsce. Podczas rywalizacji w Skoczowie jego potrawa z suma okazała się bezkonkurencyjna.
Konrad Rusin z klasy II e, wykazał się wilką wiedzą i talentem kulinarnym podczas konkursu Przyrządzania Potraw z Ryb Słodkowodnych, który odbył się podczas 17. Dni Rybactwa w Skoczowie. Uczeń przygotował suma duszonego w wodzie z kiszonego ogórka z masłem podawanym na plackach z kapusty kiszonej (fuczki) z sosem kurkowo-kaparowym.
- Pomysł przyrządzenia suma w tak niecodzienny sposób wyszedł od Mateusza Wojnara, szefa kuchni Smaki Pasji. Przepis nie był prosty w wykonaniu, jednak Konrad poradził sobie z nim znakomicie - mówi Iwona Wewióra, nauczycielka przygotowująca ucznia do konkursu.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert