Każde zajęcie uczy młodych uczestników szacunku do tradycji, umiejętności dostrzegania piękna w rzeczach prostych, kształcenie kompetencji regionalnych.
Na warsztatach „Od ziarenka do bochenka” uczniowie poznali podstawowe rodzaje zbóż występujących w Polsce i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym, posługiwali się narzędziami i maszynami wykorzystywanymi do zbioru i obróbki zboża: sierpem, kosą, cepem, fachlem itp. Zdobytą wiedzę utrwalili na zajęciach artystycznych.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert