Zakłady Mięsne Haga powstały ponad 20 lat temu. Od tego czasu firma znacznie się rozwinęła, a wyroby trafiają do coraz większej liczby odbiorców. - W naszej branży jest mnóstwo zakładów, lecz dominują te z kapitałem zagranicznym. Mimo to, istnieje wiele polskich przedsiębiorstw, a my jesteśmy wśród nich jednym z liderów – wyjaśnia Grzegorz Dawid, dyrektor naczelny Zakładów Mięsnych Haga Plus.
Asortyment zakładów dobrze znany jest mieszkańcom z południowej części Polski. Teraz firma podbija Pomorze i rynki zagraniczne. Produkty Hagi trafiają do Włoch, Niemiec, Austrii i Czech. - Pracownicy działu sprzedaży zdają sobie sprawę z tego, że te działania trzeba zintensyfikować. To nasz cel, który realizujemy z określoną dynamiką - wyjaśnia Małgorzata Czaja – Sokal, dyrektor ds. handlowych.
Ponadto firmę czekają poważne inwestycje. Za kilka tygodni w jastrzębskim zakładzie pojawią się nowe maszyny. W ślad za tym na rynku dostępne będą zupełnie nowe produkty. Poza tym wyroby pakowane będą w innowacyjny sposób. - Nadrzędnym celem naszych działań jest zadowolony klient i wszystkie działania nakierowane są na realizację właśnie tego celu. Sami jesteśmy konsumentami i staramy się dostarczać to, co również nam smakuje– zapewnia Grzegorz Dawid.
Więcej na temat Zakładów Mięsnych Haga Plus można przeczytać w naszym Wywiadzie Tygodnia.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert
~anika78 2013-03-22
13:13:48
Bardzo dobre kiełbaski i aromatyczne szyneczki. To cieszy, że nasze rodzime wyroby sprzedawane są w całej Polsce i w Europie.