zamknij

Anna Lerch-Wójcik

U nas w Wigilię jest tak, jakbyśmy żyli 120 lat temu!
0

U nas w Wigilię jest tak, jakbyśmy żyli 120 lat temu!

Siemieniotka, gorzołka na zaloci chroboka, a pod stołem... siekera. O tradycyjnych śląskich zwyczajach i potrawach świątecznych opowiada Anna Lerch-Wójcik, rodowita jastrzębianka, miłośniczka lokalnej kultury i tradycji, autorka książki Pełny Bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębia-Zdroju.

2021-12-24 09:50 Autor: Magdalena Zmysłowska
Człowiek Roku 2018: rozpoczynamy głosowanie!
3

Człowiek Roku 2018: rozpoczynamy głosowanie!

Rozpoczynamy głosowanie, w którym czytelnicy wybiorą Człowieka Roku tuJastrzebie.pl 2018. Do nagrody nominowaliśmy 11 wybitnych osobowości ze świata biznesu, kultury, sportu i wolontariatu.

 

2019-02-08 13:53 Autor: Redakcja
Jastrzębie: powstała książka o tradycjach kulinarnych miasta
0

Jastrzębie: powstała książka o tradycjach kulinarnych miasta

„Pełny bonclok” to obowiązkowa pozycja dla każdego miłośnika tradycji, kultury i przede wszystkim kuchni naszego regionu. Promocja książki już niedługo w Jastrzębiu-Zdroju.

2018-11-09 15:11 Autor: df, źródło: UM w Jastrzębiu-Zdroju