W sobotę, 16 września Stowarzyszenie Rybackie „Żabi Kraj” zorganizowało na skoczowskim rynku XV Regionalne Dni Rybactwa, podczas których odbyły się mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie wystartowała reprezentacja jastrzębskiej „Dwójki”.
W mistrzostwach w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju reprezentowały Iwona Rajwa z klasy III dT i Daria Pawliczek z klasy IV dT. Dziewczęta przyrządziły roladkę z pstrąga gotowaną w wodzie z kiszonego ogórka z masłem, puree imbirowo-dyniowym, zieloną salsą i chrustem z pora.
Uczennicom „Dwójki” udało się zdobyć II miejsce! Sukces jest tym większy, że wszystkie dania konkursowe stały na wysokim poziomie.
Dodajmy, że w przygotowaniach do konkursu Iwonie i Darii pomagał Mateusz Wojnar.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuJastrzebie.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert