zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Sukces uczennic „Dwójki” w mistrzostwach gastronomicznych

2017-09-25, Autor: df, źródło: Iwona Wewióra

W sobotę, 16 września Stowarzyszenie Rybackie „Żabi Kraj” zorganizowało na skoczowskim rynku XV Regionalne Dni Rybactwa, podczas których odbyły się mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie wystartowała reprezentacja jastrzębskiej „Dwójki”.

Reklama

W mistrzostwach w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju reprezentowały Iwona Rajwa z klasy III dT i Daria Pawliczek z klasy IV dT. Dziewczęta przyrządziły roladkę z pstrąga gotowaną w wodzie z kiszonego ogórka z masłem, puree imbirowo-dyniowym, zieloną salsą i chrustem z pora.

Uczennicom „Dwójki” udało się zdobyć II miejsce! Sukces jest tym większy, że wszystkie dania konkursowe stały na wysokim poziomie.

Dodajmy, że w przygotowaniach do konkursu Iwonie i Darii pomagał Mateusz Wojnar.

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuJastrzebie.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.